Frequently Asked Questions

 • Reinder, jij garandeert resultaat, hoe dan?

  Misschien denk je als je mijn site leest: ja, ja … mooipraterij. Daarom maak ik mijn beloftes graag hard. Ik garandeer je dat mijn aanpak zorgt voor concrete, blijvende impact.“Maak hier een afspraak” Voordat ik een programma start, stel ik eerst een heldere businesscase met je op: is jullie investering reëel? Ik beloof je dat mijn inzet zich ruim terugverdient. En ben je na de startsessies niet tevreden? Dan stuur ik geen factuur.

 • Kan ik als manager niet gewoon zélf doen wat jij doet?

  Natuurlijk! Liefst wel. De vraag is: waarom lukt het tot nu toe niet goed dan? Heb je als manager misschien onvoldoende tijd om de uitdaging die op tafel ligt goed aan te pakken? Of onvoldoende afstand – je zit immers in “dezelfde soep”? Bel me vooral als je denkt: die Reinder kan hier misschien iets betekenen. Nodig me uit voor een kennismakingsgesprek. Binnen een kwartier weet je of we samen het avontuur aangaan!

 • Reinder, krijg jij écht altijd iedereen mee?

  Ja! Klinkt misschien gek, maar in de meer dan 25 jaar dat ik vernieuwing en verandering begeleid in organisaties, lukt het me steeds opnieuw om heel verschillende mensen (weer) mee te laten doen. Het geheim? Natuurlijk zet ik mijn expertise en beproefde methodieken in. Maar de kern is dat mensen me vertrouwen, zich veilig voelen. Ook negatieve gedachten mogen er zijn. Ik geloof: als mensen “nee” zeggen, zit daar altijd een waarheid in. Wat ontbreekt er? Dat krijg ik boven tafel. En als we dat toevoegen, is iedereen blij.

 • Moet het nou altijd zo positief, zo van Tsjakkááá!?

  Nee hoor, zeker niet. De kunst is om eerlijk op tafel te krijgen wat er speelt. Hoe zou het zijn als je zegt wat er écht is? Bij mij kunnen mensen alles zeggen. Ik luister tussen de regels door en geef alleen de grote lijnen terug aan de groep of het management. De oplossing die daaruit komt is natuurlijk wél positief. Samenwerkingen verlopen weer soepeler. Mensen pakken dingen weer zelf op, omdat ze oplossingen zien en zich er verantwoordelijk voor voelen.

 • Zeg Reinder, kunnen we niet gewoon een leuke middag doen met het team?

  Wat denk je: in 3 uur in een team met gedoe de neuzen dezelfde kant op krijgen? In 3 uur zorgen dat een team dat 10 jaar onder een manager werkte die geen feedback duldde, “zelf eigenaarschap pakt” en “met creatieve ideeën komt”? Ja dûh, geloof je het zelf? Juist doordat ik terugkom, een vinger aan de pols hou en bijstuur, vindt duurzame verandering plaats. Na een programma als TopTeams herken je een team na een jaar niet meer terug!

nl_NL